17:11 / E Mërkurë, 22 Janar 2020

Zvicra mbetet vendi më tërheqës për punëtorë të aftë

Sipas indeksit të jashtëm të vitit 2020, tri arsyet kryesore për pozicionin kryesor të Zvicrës janë cilësia e lartë e jetës së vendit (punë interesante, paga të larta dhe mundësi të mira për karrierë), sistemi i arsimit të dyfishtë, i cili ndërthur arsimin me aftësimin profesional, dhe ligjin e tij të mirë.

Raporti, nga studiues të shkollës së biznesit INSEAD në partneritet me rekrutuesit Adecco dhe Google, u botua të mërkurën.

Zvicra performon shumë mirë kur bëhet fjalë për të mësuar gjatë gjithë jetës dhe qëndrueshmëri, dhe gjithashtu u ofron individëve mundësinë për të përfunduar trajnime dhe të ndjekin një karrierë pavarësisht nga statusi i tyre ekonomik. Vendi renditet i dyti në kategorinë e Lëvizshmërisë Sociale.

Megjithatë nuk janë të gjitha lajmet e mira, përcjell albinfo.ch

Zvicra doli dobët në aspektin e hapjes së brendshme; integrimin shoqëror të minoriteteve, duke ardhur në vendin e 16-të në seksionin e Hapjes së Brendshme.

Krahasuar ndërkombëtarisht, Zvicra doli gjithashtu shumë dobët në seksionin e Barazisë Gjinore: është në vendin e 91-të për të Drejtat e Grave, domethënë proporcioni i të diplomuarve femra, niveli më i lartë i arsimit i të cilit është në një kategori të arsimit terciar.

Statistikat tregojnë se gratë në Zvicër janë më të arsimuar sesa burrat në moshë të re, por që ato përfundimisht humbasin shumë terren kur bëhet fjalë për arsimimin e mëtutjeshëm, thuhet në raport.

“Gratë zvicerane zakonisht zgjedhin të ulin në mënyrë të konsiderueshme orët e tyre të punës dhe në mënyrë korresponduese të investojnë më pak në trajnimet e tyre të mëtejshme,” tha Nicole Burth, CEO e Adecco Group Zvicër.