20:58 / E Martë, 22 Maj 2018

Zyrtare: UEFA refuzon kërkesën e Milanit, pritet dënimi

UEFA ka refuzuar përfundimisht kërkesën e Milanit për një marrëveshje për financimin e klubit.

Shtëpia evropiane e futbollit gjatë muajit qershor pritet  të marrë një vendim të radhës gjatë muajit qershor ku me siguri do të jetë një dënim kundrejt rosonerëve.

Ky është njoftimi i UEFA:

Dhoma hulumtuese e Trupit të Kontrollit Financiar të UEFA-s (CFCB) ka vendosur t’i referohet klubit italian AC Milan në Dhomën Gjyqësore të CFCB për shkelje të rregullave financiare të Fair Play, në veçanti kërkesës për pushim.

Pas ekzaminimit të kujdesshëm të të gjithë dokumentacionit dhe shpjegimeve të ofruara nga klubi, Dhoma e Hetimeve e CFCB konsideron se rrethanat e rastit nuk lejojnë lidhjen e marrëveshjes së shlyerjes.

Në veçanti, Dhoma e Hetimeve e CFCB është e mendimit se, ndër faktorët e tjerë, mbetet pasiguri në lidhje me rifinancimin e huasë dhe shënimet që duhet të paguhen në tetor 2018.

Dhoma Gjyqësore do të marrë vendim për këtë çështje në kohën e duhur.

Dhoma Hetimore e CFCB do të komunikojë më tej në qershor vendimet e saj të tjera në lidhje me monitorimin e klubeve nën hetim ose nën marrëveshjen e shlyerjes.

Temat: