20:53 / E Enjte, 25 Tetor 2018 / indeksADMonline

​Lindja në univers për gjashtë vjet realitet

Ideja për lindje në univers mund të tingëllojë si një komplot nga filmi më i ri i shkencës, por shkencëtarët besojnë se mund të bëhet realitet në gjashtë vjet.

Kompania Spice Life Oriental ka njoftuar se ka në plan të lindë fëmija i parë në univers në vitin 2024 dhe të kërkojë për këtë vullnetarë, njofton Mirror.

Kis Mulder, drejtor dhe themelues i kompanisë, thotë se nëse njerëzimi planifikon të bëhet një lloj multi-planetar, duhet të mësohet përhapja në hapësirë. Kompania pretendon se do të krijojë një “inkubator hapësinor” që do të dërgohet në orbitë në vitin 2021 dhe do të mbajë qelizat e vezëve dhe spermatozoidet.

Kur të gjenden në univers, embrionet do të fillojnë të evoluojnë, edhe pse hollësitë rreth asaj se si do të shpaloset do të jenë ende të paqarta.

Pas katër ditësh, inkubatori do të kthehet në Tokë. Sipas një zëdhënëse të kompanisë, gjatë një misioni që zgjat mes 24 dhe 36 orë, një grua do të lindë jashtë vendit, e shoqëruar nga një ekip mjekësor i trajnuar dhe me cilësi të lartë. Një proces i përgatitur me kujdes dhe i mbikëqyrur do të kundërshtojë të gjitha rreziqet e mundshme, të ngjashme me standardet perëndimore që ekzistojnë në Tokë, si për nënën ashtu edhe për fëmijën.

Temat: