07:20 / E Mërkurë, 10 Janar 2018 / indeksADMonline

155 vjet më parë u hap metroja e parë në botë

Më 10 janar 1863 në Londër u hap metroja e parë në botë.

Edhe pse qarkullimi hekurudhor nëntokësor ishte me kapacitete të kufizuara, treni i parë nëntokësor kishte dritare, vendet për pasagjer që uleshin në dy anë, kurse drita e diellit mund të shihej në disa boshllëqe ku kanali nëntokësor ishte i hapur.

Kjo linjë hekurudhore lidhte Paddingtonin, që atëherë quhej Bishop’s Road dhe Farringdon Street.

Sot çqarkullimi më metro, është njëri nga transportet kryesore në qytet e mëdha të botës, ku qindra miliona udhëtarë udhëtojnë çdo ditë.

Temat: