20:02 / E Mërkurë, 04 Prill 2018

3.5 milionë britanikë ose 7% e tyre janë tani vegan!

Çdo muaj duket se ne po shohim shenja se veganizmi po bëhet gjithnjë e më popullor dhe i arritshëm.

Forca e të gjelbërës është me të vërtetë e fuqishme pasi Britania e Madhe po mbushet nga ata.

Në fakt, një studim i ri sugjeron që deri në 7% e popullsisë tani është bazuar në bimë.

Hulumtimi i kyer nga comparethemarket.com dhe mbështetur nga profesori i Kolegjit Gresham Carolyn Roberts, sugjeron se ka pasur një gjilpërët ë madhe në numrin e veganëve gjatë dy viteve të fundit.

Në vitin 2016, anketimi nga Shoqëria Vegan dhe revista Vegan Life tregoi se 540 mijë njerëz në Britaninë e Madhe mbi moshën 15 vjeç u identifikuan si vegan. Ata përbënin rreth 1% të popullsisë, transmeton Indeksonline.

Madje kjo theksohet të jetë një shqetësim në çështjet e mjedisit.

Shqetësimi për një rritje të madhe në këto shifra theksohet të jetë në gjithë Britaninë e Madhe.

Por duhet përkujtuar që shtuarja e numrit të veganëve është e pranishme në gjithë botën, por siç raportohet në Britani është kaluar si më së shumti./Indeksonline/