18:15 / E Diele, 23 Shtator 2018

60 mijë bletë zbulohen në çatinë e një spitali

Mjalti ishte “lyer” në një tavan në spital, pasi një koloni e madhe prej 60,000 bletësh u zbulua se e kishte bërë shtëpinë e saj në çati.

Disa nga insektet u vunë re duke fluturuar në dhe jashtë një ndërtese në Spitalin Fulbourn në Kembrixh, dhe stafi udhëheqës kishte thirrur ekspertë për të inspektuar.

Shtrirja e plotë e insektit u zbulua kur mjalti filloi të rrjedh nga boshllëqet kur një pjesë e kulmit të kulmit u hoq më 10 shtator.

Shoqëria Tree Bee kaloi plot 12 orë për të hequr bletët nga ndërtesa, duke strehuar personelin dhe mbyllur spitalin për pacientët.

Besohet se bletët kishin qenë aty për disa vjet.