09:28 / E Premte, 07 Dhjetor 2018

A është kjo rruga më me kthesa që keni parë?!

Vizitorët në provincën Yunnan në jug-perëndim të Kinës mund të ju duhet të shtrëngojnë veten për një makinë sfiduese nëpër malet. 

Rruga ‘dredha-dredha’ në Yiliang, qyteti i Kunming ka 68 shtylla që mbulojnë njëdistancë prej 6.3 kilometra përgjatë një pjesë malore.

Banorët dhe autoritetet lokale investuan 1.35 milionë (£ 154,000) në vitin 1995 përndërtimin e rrugës, e cila u ndërtua për të lidhur fshatrat e Jinxing dheJinganshao, shkruan ‘Daily Mail’, transmeton Indeksonline.  

Në atë kohë, u vendos që autostrada të ndërtohej përgjatë malit në mënyrë qëqeveria të mos kishte nevojë të blinte tokë të sheshtë nga fshatarët, sipasmediave lokale. 

Imazhet dhe pamjet e pabesueshme të autostradës tregojnë se automjetet lëvizin majtasdhe djathtas, duke bërë kthesa të mprehta.

Rrugae zigzagging malore u hap për herë të parë në trafik në korrik 1995, por taniështë kthyer në një vend skenik për shumë turistë. /Indeksonline/

Temat: