11:20 / E Diele, 20 Maj 2018

Arsyet pse femrave u dalin qime në zonën e mjekrës

Sipas një sondazhi, 2 në 3 femra kanë qime në pjesën e mjekrës, në fytyrë.

Arsyet janë disa, lexojini të gjitha:

Gjenetika: Shumë nga karakteristikat e një personi janë për shkak të gjeneve. Këto vuajtje ndodhin brez pas brezi pa patur ndonjë arsye bindëse.

Androgjenët: mbiprodhimi ovarian i androgjeneve është një nga arsyet kryesore pse këto qime të shëmtuara shfaqen në fytyrë. Mitra juaj është e kërcënuar nga një sekrecion i tillë i hormoneve mashkullore dhe prodhon qime në këtë zonë, shkruan ShkodraNews.

Ky është një çekuilibër i shkakut të panjohur. Shumë studiues janë përpjekur të japin një shpjegim logjik, por deklarata më e mirë e mundshme ishte për të aluduar në këtë problem si një gjendje familjare gjenetike e rrënjosur në disa grupe grash në zonën e Mesdheut.

Hiperplasia kongjenitale surrenale: kjo sëmundje ndodh në çdo 15,000 fëmijë dhe diagnostikohet në lindje. Kjo është pasojë e deficitit në prodhimin e hormoneve të veshkave, për shkak të një problemi me enzimën që i prodhon ato, shkruan ShkodraNeës. Qimet në mjekër janë për shkak të mbiprodhimit të hormoneve mashkullore të prodhuara nga këto qeliza të trupit. Mund të ndodhë edhe për shkak të tumorit ovarian ose “hypertecosis”.

Sindromi ovarian policistik: 10% e grave vuajnë nga ky çrregullim. Kjo prodhon një ndikim të tillë në trup që mund të ndikojë si në sistemin riprodhues ashtu dhe në të gjitha proceset hormonale të përfshira.Megjithatë, është e mundur për të ndaluar këtë rritje falë pilulës kontraceptive. Kjo gjithashtu do të ndihmojë në luftimin e simptomave të tjera të vezoreve policistike, siç janë menstruacionet e parregullta, cistat ose infertiliteti.Në dritën e këtyre simptomave, është e rëndësishme që një gjinekolog të rekomandojë llojin e pilulave që ju përshtaten më së miri.Jepi fund qimeve në fytyrë!Piskatorja do të jetë aleati juaj më i mirë. Megjithatë, lazeri është në axhendë.