75 Mall Live Search
21:44 / E Hënë, 16 Prill 2018 / indeksADMonline

AsnjA� vdekje nA� kA�tA� makinA� qA� 16 vite nA� Britani

Volvo XC90 A�shtA� zyrtarisht makina mA� e sigurt nA� shitje nA� Britani tA� Madhe, pa shoferA� ose pasagjerA� tA� vdekur, qA� kur shitjet filluan 16 vite mA� parA�.

Sipas ‘Thatcham Research, Volvo XC90, e cila nga viti 2015 A�shtA� nA� gjeneratA�n e saj tA� dytA�, A�shtA� makina mA� e sigurt qA� kanA� testuar ndonjA�herA�, pjesA�risht fjalA� sistemit tA� frenimit automatik, raporton The Telegraph.

QA� nga fillimi i shitjeve tA� kA�tij SUV-i nA� vitin 2002, nA� BritaninA� e Bashkuar janA� shitur mA� shumA� se 50,000 njA�si, transmeton IndeksOnline.

Studiuesit pohojnA� se miratimi i hershA�m i teknologjisA� qA� zbulon rrezikun, duke pA�rfshirA� edhe frenimin autonom tA� emergjencA�s, ka ndihmuar qA� makina tA� arrij kA�tA� rekord tA� pastA�r sigurie.

Sistemet Autonome tA� Frenimit Emergjent tani janA� standart nA� shumA� automjete dhe ‘Thatcham Research’ thonA� se ky A�shtA� zhvillimi mA� i rA�ndA�sishA�m i sigurisA� qA� nga koha e rrypit tA� sigurisA�.

Nuk A�shtA� edhe aq surprizA� e madhe qA� Volvo ka marrA� kurorA�n pA�r prodhimin e makinave mA� tA� sigurta nA� Britani, pasi kompania ka qenA� prej kohA�sh e lidhur me sigurinA�. NA� tA� vA�rtetA�, Volvo bA�ri njA� deklaratA� tA� guximshme nA� vitin 2008, duke thA�nA� se asnjA� njeri nuk do tA� vdes nA� automjetet e tyre tA� reja pas vitit 2020. Duket qA� Volvo ka filluar ta bA�jA� realitet kA�tA� edhe pse nuk varet e gjitha prej tyre. /IndeksOnline/