08:49 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Australia mbA�shtet masat e marra kundA�r SirisA�

Ministrja e Mbrojtjes sA� AustralisA�, Marise Payne ka lA�shura njA� deklaratA� ku ka mbA�shtetur sulmet kudA�r regjimit sirian nga SHBA, Britania e Madhe dhe Franca.

a�?Australia mbA�shtet kA�to sulme, tA� cilat demonstrojnA� njA� reagim tA� kalibruar, proporcional dhe nA� shA�njestA�r. Ata u dA�rgojnA� njA� mesazh tA� qartA� regjimit tA� Asadit dhe mbA�shtetA�sve tA� tij, RusisA� dhe Iranit, se pA�rdorimi i armA�ve kimike nuk do tA� tolerohet”, A�shtA� shprehur Payne.

Sipas tij pA�rdorimi i armA�ve kimike A�shtA� i paligjshA�m dhe i dA�nueshA�m. Kurse ai ka bA�rA� thirrje qA� KA�shilli i Sigurimit tA� OKB tA� hapA� njA� hetim pA�r pavarur pA�r sulmet kimike, pA�r tA� cilat tashmA� A�shtA� fajA�suar regjimi sirian./Indeksonline/