09:03 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

“Bechtel Enkas nuk do ta��ia japim 63 milionA� euro”

Pretendimet e kompanisA� Bechtel Enka, se Kosova nuk ka pA�rmbushur detyrimet financiare nA� afatin e paraparA�, pA�r punimet nA� autostradA�n a�?ArbA�n Xhaferia��, dhe se i ka borxhe kA�saj kompanie rreth 63 milionA� euro, ka ngritur shqetA�sime dhe debate tA� shumta.

Por pA�r tA� gjitha kA�to A�A�shtje ka njA� shpjegim ministri i InfrastrukturA�s Pal Lekaj. Ai ka thA�nA� se kA�tA� shumA� nuk do ta��ia japA� kompanisA� Bechtel Enkas, ndA�rsa shton se gjatA� javA�s Qeveria e KosovA�s do tA� marrA� njA� vendim.

a�? Jo, sa’i pA�rket pretendimeve tA�Bechtel Enkas ne jemi nA� procedurA� nuk kemi marrA� vendime, vendimet do ta��i marrA� Qeveria e KosovA�s dhe ju do tA� informoheni me kohA�. Nuk do tA� jetA� ajo shumA� qA� e ka pretenduar Bechtel-Enka, po ne do te jemi nA�shA�rbim dhe do tA� ruajmA� A�do cent tA� qytetarA�ve tA� KosovA�sa�?.

Fajtor pA�r krejt kA�tA� Ministri Lekaj e bA�nA�qeverisjen e kaluar dheMinistrin e asaj kohe Lutfi Zharkun.

a�?Dihet kush ka qenA� fajtor A�shtA� Qeveria e kaluar Ministri Zharku dhe Kryeministri Mustafa tA� cilA�t kanA� prolonguar pA�r tri vite dhe ne A�shtA� dashur qA� pA�r ketA� problem tA� diskutojmA� dhe tA� gjejmA� njA� zgjidhje. Po presim qA� javA�n qA� vjen tA� merr njA� vendim Qeveriaa�?, ka pA�rfunduar Lekaj.

E lidhur me vonimin nA� procesin e ndA�rtimit tA� rrugA�s nA� Veterrnik, Lekaj thotA� sA� edhe kjo ka ardhur pas problemeve tA� njA� pasnjA�shme qA� i kanA� pasur shkaku i mos projektimit ashtu siA� duhet tA� kA�saj rruge.

a�? Edhe kjo A�A�shtje ka qenA� ish projekt i Ministrit Zharku nuk A�shtA� projektuar ashtu siA� duhet dhe ne pA�rshkak tA� pasojave qA� kanA� ndodhur dhe rrA�zimit tA� murit ne jemi detyruar dhe jemi nA�procedurA� dhe shumA� shpejt ajo tA� zgjidheta�?.

NdA�rsa pA�r autoudhA�n e cila sapo ka filluar PrishtinA�-Gjilan- Dheu i BardhA�, pA�r Arbresh.info, Ministri Lekaj thotA� seA�do gjA� pA�r kA�tA� autoudhA� A�shtA� publike.

a�?Jo sa pA�rket kompanive janA�tetA� operatorA�ekonomiA�k janA�ueb faqe zyrtare dhe tA� gjitha janA� tA� qasshme pA�r publikun dhe gazetarA�ta�?, ka thA�nA� pA�r Arbresh.info ministri Pal Lekaj