17:58 / E Hënë, 11 Nëntor 2019

BMW dhe Mercedes bëhen me konkurrencë serioze nga Koreja e Jugut

Nën-marka luksoze Hyundait, Genesis së shpejti nuk do të njihet vetëm për sedanet e saj prestigjioze.

Nga viti 2021, nën-marka Genesis do të paraqesë gjithashtu një SUV kompakt të quajtur GV70, i cili do të shoqërojë GV80 më të madh. GV70 do të jetë një version crossover i sedanit G70, dhe do të garojë me BMW X3 dhe Mercedes-Benz GLC.

Sidoqoftë, për shkak të stilit të guximshëm të dizajnit, GV70 së shpejti mund të rivalizojë coupen e tyre me alternativat X4 dhe GLC Coupe.

Duke pasur parasysh që bazohet në G70, GV70 duhet të ketë të njëjtin motor, i cili përfshin një benzinë me 2.0 litra dhe 4-cilindra turbo me 252 kuaj fuqi, një motor 2.5-litra të ri me 303 kuaj fuqi dhe motor 3.3 litra turbo-binjak V6 me 36 kuaj fuqi.

Opsionet e mundshme por ende të pakonfirmuara janë njësitë turbo-dizel 2,2 litra dhe 3.0-litra, si dhe hibridi i mundshëm plug-in me një transmetim automatik prej 8-shpejtësibe dhe lëvizje në të gjitha boshtet.

Një vit pas GV70, një GV80 më i madh duhet të arrijë si përgjigje ndaj BMW X5 dhe SUV-ve të ngjashme.

Çmimi fillestar i GV70 me bosh të pasmë do të kushtojë 34,000 euro.

Mos i humb