20:29 / E Mërkurë, 09 Tetor 2019

M8 Competition Coupe, modeli më i shpejtë ndonjëherë i BMW-së

Makina më e shpejtë rrugore e BMW ndonjëherë, M8 Competition Coupe, entuziasmoi gazetarët dhe shfaqi shumë buzëqeshje në fytyrat e tyre në qarkun Portimao, në Portugali, gjatë xhirimit të mediave.

Me të gjitha mprehtësitë e saj, gjermanët pohojnë se M8 Competition i duhen vetëm 3.2 sekonda për sprintin 0-100 km/orë. Sidoqoftë, siç u theksua kohët e fundit gjatë ngjarjes në shtyp, M8 Competition është edhe më e shpejtë, me numrat që zbulojnë një sprint prej 2.88 sekondash në 100 km/orë.

Zona nën 3 sekonda është e rezervuar për makinat më ekskluzive të planetit, megjithëse mund të konfirmohet zyrtarisht që edhe kjo hyn tek ato.

Sa i përket motorit përgjegjës për prodhimin e 625 PS është 4.4 litra, twin-turbo V8 nga M5. Ndërsa është i lidhur me një sistem automatik të transmisionit me 8 shpejtësi dhe një sistem të zgjuar me të gjitha rrotat aktive që siguron sasi të mëdha tërheqjeje. /IndeksOnline/