19:58 / E Premte, 05 Tetor 2018

Britanikët u besojnë më shumë shokve se familjarëve

Një hulumtim zbulon se shumica e britanikëve u besojnë shokëve të ngushtë më shumë se disa prej familjeve të tyre.

Britanikët kanë më shumë se 500 shokë në internet, por vetëm pesë ‘miqësi të vërteta dhe të ngushta’ në jetën reale, sipas këtij hulumtimi.

Një sondazh i 2.000 të rriturve zbuloi se ata zakonisht kanë 554 miq të mediave sociale, transmeton Indeksonline.

Dhe 65 përqind e britanikëve mendojnë se ata do të ishin më të gatshëm t’i besonin miqtë e tyre sesa disa anëtarëve të familjes.

Studimi u krye nga Pingit, drejtori i të cilit Darren Foulds tha: “Edhe në këtë epokë të artë të mediave sociale është interesante të shohim vetëm një pjesë të vogël të miqve tanë më të afërt dhe më të besuar. Hulumtimi ynë tregon se ne nuk po bëjmë pothuajse asgjë për ta, por duke pasur parasysh jetën e zënë rrjetet sociale na afrojnë më tepër me miqtë”./Indeksonline/.