12:10 / E Hënë, 29 Janar 2018

Britanikët kalojnë së paku 27 ditë në vit të shqetësuar për “mikrostreset”

Britanikët shpenzojnë së paku 27 ditë në vit duke u shqetësuar për mikrostreset.

Sipas hulumtimeve të fundit, të rriturit në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar po preken nga ankthet e përditshme siç janë humbja e një portofoli, çante ose çelësave, transmeton Indeksonline.

Sondazhi i dy mijë burrave dhe grave kanë gjetur se kombi shpenzon nga dy orë në ditë mbi ndjenjën e tensionuar.

Një prej psikologëve kryesorë në Britani, David Lewis ka paralajmëruar se si jetët e njerëzve janë më të zhurmshme, njerëzit po përjetojnë stres të përditshëm e  që mund të ketë një ndikim kumulativ me kalimin e kohës.

Hulumtimi gjithashtu ka zbuluar se ndër 20 shkaktarët më të mëdhenj të stresit, është humbja e një portofoli./Indeksonline/