17:32 / E Hënë, 07 Maj 2018

‘Connected Safety’ , tjetër sistem sigurie nga Volvo

Volvo Trucks po fut një shërbim të bazuar në re, i cili quhet Connected Safety, që u lejon kamionëve dhe makinave Volvo të paralajmërojnë njëra tjetrën në situata të rrezikshme trafiku.

Ky sistem ju lejon makinave dhe kamionëve Volvo të ndajnë informacione në kohë reale të trafikut, transmeton IndeksOnline.

‘Connected Safety’ është zhvilluar për të dërguar alarme për automjetet e afërta të lidhura me shërbimin sa herë që një shofer aktivizon dritat paralajmëruese të rrezikut të automjetit.

“Një automjet që qëndron ende pranë rrugës në një shikueshmëri të dobët rrezikon të goditet nga pjesa e prapme, e cila mund të ketë pasoja të rënda. Një paralajmërim i lëshuar paraprakisht u jep të gjithë shoferëve të makinave dhe kamionëve aty pranë mundësinë e njëjtë për të zvogëluar shpejtësinë, situatën e trafikut dhe për të shmangur një përplasje “, shpjegon Carl Johan Almqvist. /IndeksOnline/