12:54 / E Martë, 20 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Dështimi në Interpol, 19 vite pas masakrës në Burgun e Dubravës

Sot Kosova ka pësuar “disfatë” në përpjektjet e saj për anëtarsim në organizatën ndërkombëtare të policisë, Interpol.

Kjo ndodhi pikërisht në vitin e 19-të të masakrës në Burgun e Dubravës, më 19 maj të vitit 1999  në burgun famëkeq të Dubravës, kur serbët mbanin në arrest qindra shqiptarë, kishte fillura  mizoria e ushtarëve dhe policëve serbë kundër të  burgosurve shqiptarë.

Fotografi i agjencisë Reuters Goran Tomasheviq,ishte në Burgun e Dubravës, ku kishte fotografuar trupat e shqiptarëve të ekzekutuar nga policia dhe ushtria serbe, njofton FMimages.net

Një roje serb qëndron mbi trupat e tre të burgosurve shqiptarë të ekzekutuar nga serbët, në Burgun e Dubravës/Foto: Goran Tomasheviq /Reuters
Një polic serb shikon trupin e një të burgosuri shqiptar/Foto: Goran Tomasheviq/ Reuters