07:26 / E Mërkurë, 04 Prill 2018 / indeksADMonline

Dita Botërore e Qenve Endacak

Sot është Dita Botërore e Qenve Endacak.

Organizata të ndryshme që për qëllim kanë mbrojtjen e qenve çdo vit organizojnë aktivitete dhe aksione për të ushqyer qentë endacak. Ata ankohen se institucionet nuk po përkujdesen për kafshët, përkundrazi ata deklarojnë se institucionet po i vrasin ato.

Në Kosovë janë shumë pak organizata të cilat merren me kujdesin dhe mbrojtjen e kafshëve. Krejt kjo si pasojë e buxhetit të vogël që kanë organizatat.

Çdo vit organizatat kërkojnë që qentë endacak të mbrohen përmes sterilizimit dhe strehimorëve.

4 prilli si ditë ndërkombëtare e qenve endacak, ka filluar prej vitit 2010 me iniciativën e disa organizatave holandeze, mirëpo pastaj kjo ditë manifestohet në 15 apo 20 shtete kryesore të Evropës.

Temat: