21:56 / E Shtunë, 19 Maj 2018 / indeksADMonline

Fotografitë që tregojnë se si ndryshoi planeti gjatë 50 viteve të fundit

Duket e pabesueshme, por një studim i kohëve të fundit tregon  se 50 vitet e fundit të shkencës dhe progresit të prodhimit e shtynë botën në një epokë të re gjeologjike! Vitet e fundit u shënuan transformime të ndryshme dramatike që jo vetëm kanë ndikuar në planetin, por edhe njerëzimin.

Me poshtë ju  mund të informoheni për ndryshimet pozitive dhe negative që kanë ndodhur në Tokë dhe në njerëzimin për 50 vitet e fundit, shkruan  Bright Side, transmeton Indeksonline.

1. Liqenet janë duke u tharë

2. Shkrirja e akullnajave

3. Reduktimi i ndotjes së ajrit

 4. Lumi i madh

Për të zgjeruar bujqësinë në rajon, qeveria libiane zhvilloi projektin më të madh të ujitjes në botë. Këto fotografi tregojnë se projekti ka rritur rritjen bujqësore në rajon që nga viti 1983.

5. Shndërrimi i shkretëtirave në tokë bujqësore

6. Urbanizimi

Ilustrime të zgjuara që shpjegojnë se si njerëzit kanë ndryshuar gjatë 50 viteve të fundit:

8.Teknologjia

9. Shoqëria e informacionit

10. Komunikimi

11. Aktivitetet

 

 12. Moda

13. Prindërit

14. Plakja e popullsisë

15. Çështjet sociale