23:46 / E Martë, 19 Qershor 2018

Greiçevci në takim me kryeparlamentarin e Irlandës së veriut

Ambasadori i Kosovës në Britani të Madhe, Lirim Greiçevci ka qëndruar sot në një vizitë në Irlandën e veriut ku ka takuar kryetarin e Asamblesë.

Me të thotë të ketë biseduar për mundësitë e bashkëpunimit mes parlamentit të Kosovës dhe atij të Irlandës veriore.

“Unë jam në një vizitë zyrtare në Belfast ku kam pasur nderin të takohem me Kryetarin e Asamblesë së Irlandës së Veriut, z. Robin Newton MLA. Ne diskutuam mënyra për të forcuar bashkëpunimin parlamentar në mes të Kosovës dhe Irlandës së Veriut. Unë gjithashtu isha i lumtur të nënshkruaja librin e mysafirëve dhe të merrja një mostër të uiski Bushmills nga Kryetari. Përveç kësaj, kam pasur takime në Invest Northern Ireland për të diskutuar investimet dhe tregtinë, kanë drekuar me një grup kryetar partie të anëtarëve të Kuvendit dhe kanë diskutuar decentralizimin dhe Marrëveshjen e Premtes së Mirë. Pres nesër më shumë takime nesër. Belf ast është një qytet i tillë i gjallë me njerëz shumë të sjellshëm dhe të sjellshëm”, ka shkrua ambasadori.