16:49 / E Mërkurë, 10 Gusht 2022 / OSH

Hakerat kanë shtënë në dorë databazën e ministrive të Shqipërisë , qarkullojnë online e-mailet e Ministrisë së Jashtme

Sulmit kibernetik të disa javëve më parë në institucionet shqiptare nuk i ka shpëtuar as Ministria e Punëve të Jashtme.

Ditës e sotme faqja “Homeland Justice” e njohur ndryshe si “Drejtësia e Atdheut”, ka publikuar 578 dokumente të Ministrisë së Punëve të Jashtme, të cilat janë shkëmbim e-mailesh mes këtij institucioni dhe ambasadave shqiptare.

Në këto dokumente gjithashtu janë edhe e-mailet që emigrantët shqiptarë u kanë nisur ambasadave tona të akredituara në shtete e huaja, ku shumica janë kërkesë për pajisje me karta identiteti si dhe për prokura.