13:00 / E Enjte, 12 Prill 2018

Haziri i pA�rgjigjet Muhaxherit: Je njeri i mirA�, por LDK e ka kryetarin!

TA� shtunA�n, kryetari i Lidhjes Demokratike tA� KosovA�s, Isa Mustafa A�shtA� kthyer nA� KosovA� pas njA� qA�ndrimi disa javor nA� Gjermani pA�r shkaqe shA�ndetA�sore.

Pas kthimi tA� tij, Mustafa i ka mbledhur nA�nkryetarA�t e partisA� ku edhe u ka thA�nA� se ka nevojA� ta��i pA�rkushtohet rehabilitimit fizioterapik edhe pA�r njA� kohA� nA� KosovA�.

NA� anA�n tjetA�r LDK-ja sA� fundi A�shtA� duke kA�rkuar edhe mocion pA�r rrA�zimin e qeverisA� dhe dA�rgimin e vendit sa mA� parA� nA� zgjedhje nacionale.

Lidhur me gjithA� kA�tA�, Indeksonline ka kontaktuar nA�nkryetarin e LDK-sA�, njA�herA�sh tA� parin e komunA�s sA� Gjilanit, Lutfi Haziri, i cili A�shtA� shprehur se LDK A�shtA� e gatshme kurdoherA� pA�r zgjedhje nA� vend.

a�?Jemi tA� gatshA�m nA� A�do kohA� qA� edhe nA�se ndodhA� nA� proces tA� jashtA�zakonshA�m qA� tA� jemi pjesA� e procesit. NA� asnjA� mA�nyrA� ne nuk shohim ndonjA� zbrazA�tirA� apo problem organizativ nA� kA�tA� drejtima�?, ka thA�nA� Haziri.

Ai ka thA�nA� se Isa Mustafa A�shtA� i gatshA�m tA� marrA� vendime dhe se kthimi i tij nA� PrishtinA� A�shtA� shumA� domethA�nA�s.

a�?NA� baza ditore, kryetarA�t dhe kryesia e Lidhjes Demokratike tA� KosovA�s do tA� vazhdojA� tA� funksionojA� por kthimi i Isa MustafA�s nA� PrishtinA� e lehtA�son kA�tA� menaxhim ditor tA� punA�s meqA� pA�r vendimmarrje ai do tA� jetA� aktiv dhe do tA� jetA� nA� PrishtinA�a�?, ka thA�nA� Haziri.

NdA�rkohA� mA�ngjesin e sotA�m, i pari i komunA�s sA� PejA�s nga radhA�t e LDK-sA�, Gazmend Muhaxheri, ka thA�nA� se ai duhet tA� jetA� kandidat i LDK-sA� pA�r kryeministA�r kurdo qA� mbahen zgjedhjet.

a�?Besoj qA� unA� duhet tA� jem kandidatA� pA�r kryeministA�r. Kam qeverisur mirA� dhe kam fituar pa balotazh. Nuk shoh ndonjA� kandidaturA� tjetA�ra�?, tha Muhaxheri nA� RTV Dukagjin.

E pas kA�saj deklarate, Haziri ka thA�nA� se LDK ka njA� kryetar i cili merr vendim dhe se tA� tjerA�t i kanA� detyrat e veta por qA� nuk ka pA�rjashtuar faktin se pA�r tA� Muhaxheri A�shtA� njA� njeri i mirA� dhe kryetar i mirA� i PejA�s por duke mos shtuar diA�ka mA� tepA�r.

a�?Ne kemi kryetar tA� LDK-sA� dhe natyrisht kryetari i LDK-sA� A�shtA� Isa Mustafa, dhe tA� tjerA�t i kanA� detyrat e tjera. Gazmend Muhaxheri A�shtA� shumA� i mirA�, definitivisht. Edhe kryetar i PejA�s edhe njeri i mirA�a�?, ka pA�rfunduar Haziri.

Pas largimit tA� MustafA�s nga Kosova pA�r disa javA�, nA� vend ishin pA�rmendur shumA� emra tA� cilA�t mund tA� zA�vendA�sojnA� atA� njA� ditA� nA� krye tA� LDK-sA�. Lutfi Haziri, Agim Veliu dhe disa tA� tjerA�./Indeksonline/