16:35 / E Enjte, 25 Tetor 2018 / indeksADMonline

Keni provuar ta leni duhanin, provojeni edhe këtë mënyrë!

Nëse dëshironi të lini duhanin, mund të bëni ndryshime të vogla në stilin tuaj të jetesës që mund t’iu ndihmojë të rezistoni tundimit për t’a ndezur një cigare.

Autoritetet britanike të shëndetit u vijnë në ndihmë, me këto këshilla:

Mendoni pozitivisht. Ju mund të jeni përpjekur ta lini duhanin para dhe nuk ka funksionuar, por ju nuk duhet të dorëzoheni. Kthehuni në të shkuarën tuaj dhe kujtoni mësimet që keni marrë nga përvoja juaj dhe mendoni se si mund ta realizoni vërtet këtë gjë.

Bëni një plan për ta lënë atë:

Bëjeni një premtim vetes tuaj dhe përcaktoni një datë në kalendar. Ndodh që “mbështetja ndaj rregullave jo tërheqëse” mund t’u ndihmojë me të vërtetë.

Ndryshoni pijet!

Pijet me gaz, alkooli, çaj dhe kafeja… të gjitha i bëjnë cigaret të kenë shije më të mirë. Pra, kur jeni jashtë, pini më shumë ujë dhe lëng frutash. Disa njerëz gjejnë thjesht ndryshimin e pijeve të tyre (për shembull, kalimi nga vera në një vodka dhe lëng domate) si ndikuese në nevojën për të pirë cigare.

Zbuloni kur keni nevojë për cigare:

Bëni një planifikim ditor për të parë se sa të shpeshtë e keni brenda një dite konsumimin e cigareve. Kjo mund t’ju ndihmojë për të ulur nga dita në ditë shpeshtinë e ndezjes së tyre.

Kërkoni ndihmë për të lënë duhanin:

Nëse miqtë ose anëtarët e familjes dëshirojnë të heqin dorë, ju ofroni mbështetjen tuaj. A e dini se ju keni deri në 4 herë më shumë gjasa për ta lënë me ndihmën e ekspertëve online dhe këshillat nga rrjetet sociale?

Mbani duart dhe gojën të zënë:

Terapia zëvendësuese e nikotinës (NRT) mund të dyfishojë gjasat për sukses duke mbajtur çamçakëz me vete apo karamele ose biskota me drithëra.

Temat: