19:47 / E Diele, 02 Gusht 2020

Kina investime rekord për hidrokarburet

Investimet e Kinës në aktivitetet e kërkimit të naftës dhe gazit arritën një rekord prej 11,76 miliardë dollarë në vitin 2019, sipas një raporti të lëshuar nga Ministria kineze e Burimeve Natyrore në faqen e saj të internetit.

Vitin e kaluar, shfrytëzimi kombëtar i burimeve të naftës dhe gazit regjistroi një rritje prej 24,4% në krahasim me 2018.

Në të njëjtën periudhë, rezervat e reja të provuara të vendit u rritën me 17,2% nga viti në vit në 1,12 miliardë ton, ndërsa rezervat e reja të provuara të gazit natyror u ulën me 2,7% mbi baza vjetore, duke arritur në 809,1 miliard metra kub.

Në të njëjtën kohë, sipas ministrisë, prodhimi i naftës në Kinë u rrit me 1,1% nga viti në vit në 191 milionë tonë në 2019, duke u rikuperuar nga rënia prej 1,2% e vitit 2018.

Në fund të vitit 2019, prodhimi i përgjithshëm i naftës në Kinë ishte 7,13 miliardë tonë, ndërsa prodhimi i gazit natyror arriti në 2,230 miliardë metra kub.