09:33 / E Premte, 29 Dhjetor 2017

“Kosova duhet të ishte njohur prej të gjitha vendeve të BE-së, turp”

Ish-përfaqësuesi i Lartë i OKB-së për Bosnje-Hercegovinën, Christian Schwarz-Schilling, kritikon faktin që nga 27 shtete anëtare të BE-së pesë shtete nuk e kanë njohur Kosovën.

Ai thotë se për këtë shkak “Evropa nuk është në gjendje që të bëjë një politikë të qartë kundrejt Serbisë dhe Kosovës. Dhe ky është turp!” transmeton DW.

Ato vende nuk e kanë njohur Kosovën vetëm për shkaqe të brendshme, si Katalonja, apo çështje të ngjashme.