09:46 / E Shtunë, 21 Prill 2018

“Kushtetuesja do ta��ia kthejA� fitoren e Dreshajt nA� Istog”

Kryetari i komunA�s sA� Rahovecit, njA�herit edhe anA�tar i KryesisA� sA� Aleanca pA�r ArdhmA�rinA� e KosovA�s (AAK), Smajl Latifi, A�shtA� optimist qA� partia e tij do tA� udhA�heq edhe me njA� komunA�, ndonA�se kanA� kaluar gati njA� vit qA� nga mbajtja e zgjedhjeve lokale.

Latifi tha se pret qA� Gjykata Kushtetuese ta kthejA� rezultatin nA� favor tA� Gani Dreshajt nA� Istog, kundrejt kryetarit aktual Haki Rugova, duke ua mundA�suar ta marrin edhe komunA�n e tetA�.

a�?Ne kemi pasur informacione qA� edhe komunA�n e Istogut e kemi marrA�, sidoqoftA� tA� shohim A�farA� po na thotA� Gjykata Kushtetuese sepse e di qA� ka njA� ankesA�, ekziston mundA�sia qA� ajo tA� vendos ndryshe nga ajo qA� A�shtA�, ne e dimA� qA� zotA�ri Rugova A�shtA� kryetar komune mirA�po tA� shohim A�farA� verdikti do tA� nxjerr Gjykata Kushtetuesea�?, tha Latifi pA�r EO.

Latifi foli edhe pA�r borxhet qA� komuna e Rahovecit ka trashA�guar nga udhA�heqja e Idriz Vehapit. Ai u shpreh optimist qA� komuna do tA� marr mbA�shtetje nga Qeveria pA�r tejkalimin e kA�tyre borxheve.

a�?Komuna jonA� ka pranuar obligimet financiare pA�r vitin 2018 ose borxhe tA� faturuara nA� vlerA� 2 milion 240 e disa mijA� euro. NdA�rsa njA�kohA�sisht ka pranuar nA� kuadA�r tA� kA�saj edhe obligime kontraktuale nA� projekte tA� ndryshme tA� caktuara pA�r vitet nA� vazhdim qA� janA� 6 milion e 700 e disa mijA� euro. Ne presim rishikimin e buxhetit nga Kuvendi i KosovA�s dhe i kemi adresuar, shqetA�simet kA�rkesat dhe nevojat tona edhe pA�rkitazi me obligimet financiare tA� cilat i kemi pranuar pA�r kA�tA� vita�?, tha Latifi.

a�?Ne po besojmA� qA� disa projekte tA� rA�ndA�sishme kapitale tA� cilat janA� vlera tA� mA�dha financiare ne mund ta marrim ndihmA�n dhe duhet ta marrim ndihmA�n e QeverisA� sA� KosovA�s sepse A�shtA� krejt e natyrshme dhe e nevojshme pA�r mi dal nA� krah komunave tA� KosovA�s pA�rkatA�sisht komunA�s tonA�a�?, tha Latifi.

Por komuna qA� Latifi drejton po ka problem me pA�rfudnimin e punimeve pA�r palestrA�n sportive tA� qytetit tA� nisur qysh nA� vitin 2008.

a�?Ne e kemi cilA�suar edhe para zgjedhjeve neper fushata qA� palestra e sporteve ne Rahovec ka filluar sA� ndA�rtuari nA� 2008 dhe tash po bA�hen 10 vite qA� kur ka nisur. Ka gati dy vite qA� nuk A�shtA� nisur faza pA�rfundimtare e punimeve, dhe kjo A�shtA� e pa pranueshme, A�shtA� e pa kuptim dhe A�shtA� banale. Ju kemi adresuar menjA�herA� MinistrisA� sA� KulturA�s ju kemi adresuar QeverisA� sA� KosovA�s dhe vet kryeministrit dhe jemi duke lA�vizur tA� gjithA� gurA�t qA� tA� lidhet kontratA� sa mA� shpejt qA� A�shtA� e mundur dhe tA� fillohet me fazA�n pA�rfundimtare tA� ndA�rtimit tA� palestrA�sa�?.

a�?E di qA� procedurat kanA� mbetur diku nA� prokurim ose nA� organin shqyrtues tA� prokurimit nA� PrishtinA� sepse siA� e dini edhe opinioni i gjerA� e din qA� A�shtA� pA�rgjegjA�si e ministrisA� dhe jo e komunA�s por nA� pA�rgjegjA�sin tonA� janA� angazhimet dhe presioni direkt. Ne jemi duke e bA�rA� presionin direkt dhe shpresojmA� qA� shpejt do tA� kemi kontratA� me ndonjA� operator dhe tA� mos bllokohet nA� pafundA�si procedurat siA� janA� bllokuar qA� dy vjet nA� Ministria�?, tha ai.