10:31 / E Shtunë, 19 Maj 2018 / indeksADMonline

Ky është mjeku më i ri në botë

Sot bëhen 23 vjet që kur indiano amerikani, Balamurali Ambati, 17 vjeç, diplomohet për mjekësi duke u bërë mjeku më i ri në botë.

Në moshën 11 vjeçare, Ambati përfundoi shkollën e mesme dhe u bë bashkë-autor i një libri mbi SIDA-n.

Kur kishte 13 vjeç, ai mbaroi universitetin e Nju Jorkut dhe pas 4 vjetësh mori diplomën e mjekut okulist.

Aktualisht, Dr Ambati është profesor në Universitetin e Utahs.

Temat: