20:57 / E Hënë, 23 Prill 2018

LetA�r vajzA�s: UnA� dhe babai yt po ndahemi dhe ti je nA� mes tA� gjithA� kA�saj

a�?I premtova vetes se nuk do tA� divorcohesha kurrA� dhe se nuk do ta��i vija fA�mijA�t e mi nA� situatat qA� kam kaluar vetA�.a��

Bija imea��

Kur isha e vogA�l, prindA�rit e mi u divorcuan. Tani, as nuk mA� kujtohen mA� si dukeshin bashkA� si A�ift, apo tA� gjithA� ne si familje, sepse isha shumA� e re. Pastaj, kur isha pak mA� e rritur, ime mA� u divorcua sA�rish. KA�tA� herA�, i mbaj mend tA� gjitha. Mbaj mend zA�nkat dhe lotA�t. MA� kujtohet kur nuk ndihesha rehat as nA� shtA�pinA� time, mbaj mend qA� doja vetA�m tA� isha diku tjetA�r.

Jeta vazhdoi dhe u martova. I premtova vetes se nuk do tA� divorcohesha kurrA� dhe se nuk do ta��i vija fA�mijA�t e mi nA� situatat qA� kam kaluar vetA�. Dhe ja ku jemi sot unA� dhe ti.

UnA� dhe babai yt po i japim fund martesA�s. Po ndajmA� familjen tonA�. Dhe ti je nA� mes tA� gjithA� kA�saj.

Rri dhe mendoj nA�se tA� shkon ndonjA�herA� ndA�r mend tA� mendosh se sa fajtore ndihem unA�, duke e ditur qA� po tA� vA� nA� kA�tA� situatA� tA� dhimbshme pA�r ty. E ke menduar ndonjA�herA�? A mund ta shohA�sh nA� sytA� e mi?

MA� kujtohet kur isha adoleshente si ty. E ndjeja qA� njA� pjesA� tA� trishtimit tA� sime e mbaja dhe unA�, ndjeja se kisha njA� lloj detyrimi pA�r ta bA�rA� atA� tA� ndihej mirA�. Tani qA� tA� shoh ty, shpresoj dhe lutem tA� mos ndihesh kA�shtu pA�r mua.

Supozohet tA� jem mA� e fortA� se ty. Supozohet tA� jem ajo qA� tA� jep ty siguri, mbA�shtetja jote. Supozohet tA� jem shembulli yt. Por ka momente kur nuk ndihem e fortA� mjaftueshA�m as pA�r veten time.

E di qA� kjo periudhA� A�shtA� tepA�r e vA�shtirA� pA�r familjen tonA�, mA� beso qA� e di kA�tA�. Tani duket sikur asgjA� nuk A�shtA� e qA�ndrueshme. Di gjithashtu qA� po ndjen gjithA�ka, qA� nga frika e deri tek zemA�rimi qA� po tA� japin 2 njerA�z, tA� cilA�t supozohej se sa��do tA� tA� mA�rzisnin kurrA�.

Mund tA� tA� them njA� histori? MA� fal qA� dA�shtova nA� atA� lidhje qA� mendohej se do tA� ishte shembull pA�r ty nA� tA� ardhmen. MA� fal qA� dobA�sitA� e mia po tA� shkaktojnA� ty frikA�. Shpresoj qA� njA� ditA� ta kuptosh se nA� zgjedhjet dhe vendimet e mia kam menduar gjithnjA� pA�r interesin tA�nd tA� parin. Po mendoj se po bA�j atA� qA� A�shtA� mA� e mira. E di se dhemb. ShumA�a��

Por kam disa lajme tA� mira. Disa tA� vA�rteta qA� unA� nA� moshA�n tA�nde nuk i dija. DA�gjoji me kujdes sepse kam nevojA� tA� ta��i them sA�rish.

Problemet mes meje dhe babit tA�nd nuk janA� as 1% pA�r fajin tA�nd. Nuk A�shtA� pA�rgjegjA�sia jote tA� mA� bA�sh mua tA� ndihem mirA� nA� njA� ditA� tA� trishtA�.

Yt atA� tA� do shumA�. Ti dhe babai yt jeni njA� familje. Ti sa��ke pse ta kalosh vetA�m gjithA� kA�tA�. ShumA� njerA�z tA� duan mA� shumA� nga A�a��e mendon ti. AsnjA� djalA� nuk mund tA� tA� shA�rojA� plagA�t qA� martesa jonA� e dA�shtuar tA� dha. VetA�m zoti mundet. Mos ki frikA� tA� dashurosh dhe tA� martohesh, mjafton qA� zgjedhjen ta bA�sh me kujdes. Mos harro qA� Zoti do tA� jetA� gjithnjA� aty pA�r tA� tA� mbrojtur dhe do ta bA�jA� shumA� herA� mA� tA� lehtA� kA�tA�. Do tA� jesh mirA�. E di se e gjithA� kjo ishte tA�rA�sisht e papritur, sepse kurrsesi nuk do tA� planifikonim diA�ka tA� tillA� pA�r familjen tonA�. Por e dashur, mos ki frikA�a��A�do gjA� do tA� rregullohet!

Me dashuri, mami!

ShA�nim: Letra A�shtA� shkruar nga Elisabeth K. Corcoran.

Mos i humb