08:15 / E Diele, 21 Prill 2024 / Gj. Sh

Lideri i Hamasit: Gaza duhet të qeveriset nga palestinezët pas përfundimit të luftës

Ismail Haniyeh, shefi politik i Hamasit, ka bërë thirrje për një qeveri të unitetit kombëtar për të administruar Gazën pas përfundimit të luftës së Izraelit në enklavën palestineze.

“Hamasi nuk insiston të jetë autoriteti i vetëm në administrimin e Gazës, por ne jemi pjesë e popullit palestinez dhe mund të krijojmë një qeveri uniteti kombëtar mbi baza partneriteti dhe të biem dakord për administrimin e Gazës. Këto janë çështje kombëtare. Ne nuk do të lejojmë që situata e Palestinës në Gaza, Bregu Perëndimor apo të dyja të rregullohet nga pushtuesit apo dikush tjetër”, tha ai.

Haniyeh deklaroi se Hamasi kishte bërë një thirrje me dy faza për rregullimin e politikës së brendshme palestineze.