22:19 / E Shtunë, 10 Shkurt 2018

Makina e hapësirës e Elon Musk mund të shkatërrohet brenda një viti

Kanë kaluar ditë që Elon Musk përmes kompanisë Falcon Heavy ka lancuar makinën e tij në hapësirë, duke krijuar kështu një precedent të ri për garën në hapësirë.

Madje së fundi vet Elon Musk, njeriu me aksione në Tesla dhe Space X, përmes rrjetit të tij social në Twitter lajmëron që makina e tij e hapësirës kalon përmes orbitës së Marsit.

Sidoqoftë, kjo mbetet vetëm njëra anë e medaljes meqënëse ekspertët e thonë që kjo makinë nuk mund të mbijetojë as 1 vit në hapësirë si pasojë e radiacionit apo rrezatimit të lëshuar në hapësirën ku ai planifikohet të udhëtojë