17:22 / E Diele, 15 Prill 2018

MAN bA�het elektrik

MAN ndA�rton kamion, autobusA� dhe furgonA�. Produkti i fundit i kompanisA� nuk ka motor me djegie tA� brendshme, por A�shtA� tA�rA�sisht elektrik.

I quajtur MAN eTGE, ky furgon A�shtA� i bazuar nA� Volkswagen Crafter dhe ndan shumicA�n e specifikave tA� e-,i prezantuar sA� fundmi. Krahas Scania, MAN A�shtA� nA�n ombrellA�n e VW Group si pjesA� e divizioneve tA� tyre tA� kamionA�ve dhe autobusA�sve.

Ky furgon ka njA� motor elektrik me 100 kW (134 kuajfuqi). eTGE A�shtA� projektuar kryesisht pA�r pA�rdorim brenda qyteteve, ndA�rsa ka shpejtA�si maksimale 90 km/orA�.

Automjeti A�shtA� nA� gjendje tA� ngarkoj baterinA� e saj deri nA� 80% tA� kapacitetit nA� vetA�m 45 minuta, ose nA� kapacitet tA� plotA� nA� mA� pak se 8 orA� e gjysmA�.

Cmimi i MAN eTGE elektrik A�shtA� rreth 69,500 euro. /IndeksOnline/