17:12 / E Shtunë, 01 Shtator 2018 / indeksADMonline

MASHT: Vazhdon shpërndarja e librave, mund të ketë vonesa

Viti i ri shkollor në Kosovë do të fillojë sipas planifikimeve, të hënën më 3 shtator (e hënë),  kështu ka deklaruar Zyrtari për Informim pranë Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Valmir Gashi.

Por, materiali mësimor librat për nxënësit e klasave të para deri në të nëntën nuk janë dorëzuar akoma në të gjitha shkollat e vendit, fillimisht në Drejtoritë e Arsimit në komunat përkatëse për t’u shpërndarë më pas te nxënësit.

Për këtë, zëdhënësi Gashi ka thënë se procesi i shpërndarjes veçse ka filluar dhe do të vazhdojë në të gjitha lokacionet.

“Procesi është në implementim e sipër dhe shpërndarja ka filluar në disa qytete të Kosovës. Varësisht lokacioneve mund të ketë vonesa, por këto ditë do të vazhdojë shpërndarja dhe do të mbulohen të gjitha shkollat e Kosovës. Deri të hënën do të furnizohen të gjitha institucionet arsimore të nivelit fillor”, ka thënë Gashi për Indeksonline.

Valmir Gashi nga MASHT-i ka shtuar se nuk do të ketë mungesa të librave për sasinë e kërkuar nga drejtoritë e arsimit.

“Sa i përket sasisë është konformë kërkesave dhe numrit të nxënësve dhe gjithçka është gati për fillimin e ri shkollor. Kemi kërkuar nga Drejtoritë Komunale të Arsimit të njoftojnë për gjendjen e shkollave dhe përgatitjet për fillimin e vitit të ri shkollor dhe disa nga to kanë raportuar se gjithçka është gati. Ndërsa, disa të tjera akoma nuk kanë njoftuar, porse presim konfirmimin e tyre”, ka përfunduar Gashi. /Indeksonline/