17:04 / E Diele, 15 Prill 2018

Mercedes nuk ka pA�rgjigje ndaj Audi A1 dhe MINI

Prodhuesi gjerman do tA� pA�rdorA� mundA�sinA� pA�r platformA�n e re mekanike me rrotat e para aktive, e pA�rdorur pA�r zhvillimin e, kategorive tA� reja tA� vogla tA� automjeteve nA�n klasA�n Familja A, konfirmoi nA� njA� intervistA� pA�r Top Gear njeriu i parA� i Mercedes, Dieter Cece.

Kjo do tA� thotA� se Mercedes nuk do tA� ndjekA� hapat e BMW, e cila ka zhvilluar njA� platformA� pA�r modele me rrotat e para aktive dhe tA� cilat, pA�rveA� kompanive kompakte bavareze pA�rdorin edhe markA� MINI, po ashtu nA� pronA�si tA� BMW-sA�.

MegjithA�se njA� prodhues tjetA�r premium nga Gjermania – Audi u ka ofruar klientA�ve tA� saj njA� model nA�nkompakt (A1), ky automobil nuk do tA� ketA� njA� konkurrent me njA� “yll tA� trefishtA�” nA� kohA�n e duhur.

Vendimi pA�r tA� mos konkurruar me modelet MINI apo Audi A1, sipas Cece, shpjegohet me faktin se kjo do tA� rrezikonte imazhin e markA�s dhe nuk do tA� sillte njA� fitim tA� konsiderueshA�m pA�r kompaninA�.