20:22 / E Diele, 11 Nëntor 2018

Meshkujt me mjekra janë me atraktiv, e thotë shkenca

Është zyrtarisht koha për të mos tallur hipsterat që banojnë në Lindjen e Londrës – njerëzit me mjekra janë më tërheqës se ata që nuk kanë.

Kjo është sipas një studimi në Journal of Biology Evolutionary, i cili kërkoi 8.500 gra të vlerësonin burra me dhe pa mjekra për potencialin e tyre, përcjellë Indeksonline.

Burrat u fotografuan të pastërt, pesë ditë pas rruajtjes, 10 ditë pas rruajtjes, dhe pastaj katër javë pas rruajtjes.

Rezultatet ishin të habitshme: çdo grua preferonte njerëzit e tyre me mjekra.

Studiuesit thanë se karakteristikat tipike të meshkujve, të tilla si një forcë e fortë, sinjalizojnë shëndetin dhe nivelet e larta të testosteronit, gjë që mund të mos jetë ajo që gratë kërkojnë në një partner afatgjatë.

Një teori studimi thotë:

Mjekra mund të jetë më tërheqëse për gratë kur merren në konsideratë marrëdhëniet afatgjata sesa ato afatshkurtra, pasi ato tregojnë aftësinë e një mashkulli për të konkurruar me sukses në shoqëri me burrat e tjerë./Indeksonline/