17:06 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Ministrja Hoxha: Konsensusi nacional ndihmon procesin integruesa��a��

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha priti nA� takim ambasadorin e RepublikA�s Federale tA� GjermanisA� nA� KosovA�, Z. Christian Heldt me tA� cilin diskutoi pA�r Raportin e vendit tA� Komisionit Evropian, procesin integrues, tA� arriturat dhe sfidat e kA�tij procesi.

Ministrja Hoxha, theksoi se raporti pA�r vendin, A�shtA� objektiv dhe udhA�zues, gjithA�pA�rfshirA�s nA� qasjen sektoriale, me tA� arriturat dhe sfidat e procesit integrues.

a�?Njohja e tA� arriturave nA� raport, nuk na bA�jnA� tA� ndalemi. Kemi vA�rejtjet brenda raporti qA� sA� shpejti me Kryeministrin do ta��i adresojmA�. Nga kjo pA�rgjegjA�si e procesit nuk pA�rjashtohet askush, as institucionet ekzekutive, ligjvA�nA�sit, gjyqA�sori, OJQ-tA� dhe mediat por edhe opinionbA�rA�sit. Po ashtu, kemi nevojA� pA�r mbA�shtetjen e miqve tanA� qA� liberalizimi i vizave tA� arrihet sa mA� shpejt. Detyrat tjera nga raporti, janA� prioritet yni si MSA-ja, Reforma e AgjendA�s Evropiane dhe reformat ekonomikea�?, theksoi Ministrja Hoxha.

NdA�rsa ambasadori Heldt, theksoi se Gjermania me vA�mendje po pA�rcjell zhvillimet nA� KosovA�, duke ofruar mbA�shtetje tA� fuqishme nA� procesin integrues dhe perspektivA�n evropiane tA� KosovA�s.

SektorA�t e veA�antA�, tA� cekur nA� raport, theksoi Ambasadori Heldt, luftimi i krimit tA� organizuar dhe korrupsionit, duhet tA� jetA� i vazhdueshA�m, po ashtu, kjo do tA� arrihet nA�pA�rmjet reformave tA� cilat pA�rshpejtojnA� procesin integrues tA� KosovA�s, duke i zbatuar ato me vendosmA�ri.

Ministrja po ashtu, nA� takim me ambasadorin gjerman Heldt, e diskutoi A�A�shtjen e konsensusit nacional nA� procesin integrues, sepse, ne nuk kemi alternativA� sa i takon tA� ardhmes tonA�, e cila A�shtA� brenda Bashkimit Evropian dhe vlerave demokratike tA� saj.

Temat: