10:49 / E Premte, 11 Shtator 2020

Modelit të ri S-Class 2021 mund t’i kthehen rrotat e pasme deri në 10 shkallë

Mercedes S-Class 2021 duket të jetë një model i veçantë dhe këtë e tregojnë pamjet e mëposhtme. Kësaj radhe po flasim për një model luksoz të Mercedes që tërheq me katër rrota.

Ndërsa S-Class ka qenë prej kohësh lider në industri me teknologjitë e saj inovative, kjo është hera e parë që shitet me një tipar të tillë, shkruan IndeksOnline.

Kjo pjesë e teknologjisë shkon prapa në fundin e viteve 1980 kur prodhuesit japonezë si Mazda dhe Honda nisën përdorimin e drejtimit me katër rrota. Në ditët e sotme, shumë makina e shfaqin atë, nga super veturat si Lamborghini Aventador deri te makinat luksoze si BMW 7-Series.

Bërja veçanërisht interesante e sistemit të përdorur nga S-Class është fakti se sistemi i tij opsional i drejtimit të boshtit të pasëm mund të kthejë rrotat e pasme deri në 10 shkallë në drejtim të kundërt – me rrotat e përparme me shpejtësi të ulët.

Për ta vërejtur atë në perspektivë, Porsche i gjeneratës 991, i kthen rrotat e pasme vetëm deri në 2.8 shkallë në drejtim të kundërt – me rrotat e përparme me shpejtësi të ulët.

Sigurisht, ka shumë karakteristika të tjera që e bëjnë S-Class të ri shumë më të mirë se modeli në dalje. Për shembull, ajo vjen e pajisur me funksione të automatizuar “Nivel 3 të automjetit që përdor sistemin e ri të markës Drive Pilot për të drejtuar makinën në kushte specifike të rrugës, duke përfshirë situata e rënduara të trafikut ose pjesë të përshtatshme të autostradës në Gjermani duke përdorur teknologjinë “Lidar” dhe një mori sensorësh tjerë.