10:09 / E Martë, 13 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Ndryshon çmimi i karburanteve, benzina më e lirë se nafta në këtë shtet të Ballkanit

Në pompat kroate, ka pasur ndryshime sa u përket çmimeve të karburantit.

Sipas mediave atje, benzina është më e lirë se nafta dhe çmimi i saj atje ka rënë nën 10 kuna.

Të dhënave nga Ministria e Ekonomisë, çmimi mesatar i benzinës është 9,978 kuna, ndërsa çmimi mesatar i naftës është 10,106 kuna.

Sipas portalit “Priceyourinfo”, benzina tani është më e lirë për 28 lb për litër, 16 lb dizel dhe një motor 16 lb.

Eurosuper 95 më e lirë është në pompën Crodiesel në Lucka të Zagrebit – 9.54 për litër, pastaj në Ini në Žitnjak – 9.62 dhe në Qendrën e gazit në perëndim të Zagrebit dhe Mitei në Samobor ku çmimi është 9.65 për litër.

Eurodizeli më i lirë është në Qendrën e Gazit në perëndim të Zagrebit dhe në Mitei të Samoborit ku kushton 9.90 për litër. Në shumicën e pompave të tjera është mbi 10 kuna./Indeksonline/