13:08 / E Mërkurë, 06 Qershor 2018

Një e katërta e konsumatorëve heq dorë nga Tesla Modeli 3

Në SHBA, 23% e atyre që deri më tani e kanë rezervuar Modelin 3 Tesla, kanë hequr dorë nga blerja dhe kanë tërhequr një depozitë prej 1.000 dollarësh.

Ndërkohë që kompania amerikane po përpiqet të rrisë prodhimin e Modelit 3 dhe të zvogëlojë kohën e pritjes në ofrimin e shërbimit, shumë nga ata që kanë urdhëruar këtë makinë në ndërkohë kanë humbur durimin dhe kanë ndryshuar mendjet e tyre. Përfundimisht, Elon Musk prezantoi Modelin 3 në fund të marsit 2016 si një makinë elektrike e aksesueshme që duhet të kontribuojë në rishikimin e këtij lloji të automjetit në rrugë. Vetëm një javë më vonë, kompania mori 325.000 porosi në botë dhe deri në fund të prillit ky numër arriti në 400.000.

Pas 15 muajve të pritjes, në verën e vitit 2017 nisi prodhimi serik, me gjithë faktin se rreth 63.000 konsumatorë kanë braktisur tashmë, numri i porosisë ishte rritur në 455.000. Në vitin e kaluar, Tesla ka luftuar për të arritur nivelin e planifikuar të prodhimit dhe pritet të përmbushë premtimin e dhënë vitin e kaluar. Sipas të dhënave të mbledhura nga Second Measure, madje 23% e blerësve potencialë të Modelit 3 në SHBA kanë hequr dorë nga blerja e kësaj makine.

I njëjti burim thotë se rezervimet e reja për Modelin 3 vazhdojnë të mbërrijnë, por numri i tyre aktualisht është më i vogël se ata që tërheqin depozitën. Me gjithë anulimin dhe tërheqjen e depozitës, ajo nuk do të godasë kompaninë Tesla deri tani që synon të arrijë një prodhim javor prej 5.000 automjeteve gjatë muajit qershor, që do të arrinte në rreth 260.000 njësi në vit.

Temat: