15:35 / E Martë, 15 Tetor 2019

Një gjerman feston 114- vjetorin!

Personi që konsiderohet njeriu më i moshuar në Gjermani festoi sot ditëlindjen e tij të 114-të.

Kryetari i bashkisë së qytetit, Bernd Poloski, vizitoi Gustav Gernethin në shtëpinë e tij në qytetin verilindor të Havelbergut duke ia përcjellë urimet më të mira nga politikanët.

Ai i dha të moshuarit një buqetë me lule dhe me ëmbëlsirat e pëlqyera.

“Ai ende i pëlqen ëmbëlsirat dhe futbollin”, theksoi Poloski.

Ashtu si vitet e kaluara, Gernethi e kaloi ditëlindjen vetëm me një grup të vogël njerëzish.

Gernethi ka punuar si makinist dhe lindi më 15 tetor 1905, në qytetin e sotëm polak, Szczecin./atsh