12:59 / E Mërkurë, 03 Nëntor 2021 / B O

Pas Anglisë preket edhe Gjermania, benzina po mbaron në pompat gjermane

Pas Anglisë, pompat e benzinës po thahen tani edhe në Gjermani. Në shtetin Baden-Vyrtemberg në kufi me Zvicrën, në disa vende nuk ka më karburant.

Mungesë benzine ka pasoja të shumta dhe më drastike. Në shtetin gjerman të Baden-Vyrtemberg, i cili kufizohet me Zvicrën, disa pika karburanti aktualisht nuk po marrin më benzinë ​​të mjaftueshme, siç shkruan “Bild”. Në disa vende nuk ka më karburant, transmeton IndeksOnline.

Arsyeja për këtë janë problemet e transportit, sepse niveli i ujit në Rhine është shumë i ulët. “Për shkak të ujit të ulët në Rhine, anijet e ngarkesave nuk mund të ngarkohen plotësisht dhe disa stacione karburanti nuk mund të furnizohen si zakonisht,” thotë Alexander von Gersdorff nga Shoqata Gjermane e Industrisë së Naftës.

Për shkak se niveli i ulët i Rhine vazhdon, ekspertët presin probleme me shpërndarjen në ditët në vijim. Por nuk duhet të jetë aq keq sa në Angli, ku pikat e karburantit janë tharë pothuajse në cdo të dytën pikë. Mungesat në Gjermani thuhet se do të zgjasin vetëm përkohësisht.