17:06 / E Hënë, 16 Prill 2018

Pas qumA�shtit, ministri Hasani paralajmA�ron masa edhe pA�r pemA�t e perimet

Pas marrjes sA� masave mbrojtA�se pA�r qumA�shtin nga Bosnja dhe Hercegovina dhe miellit e bllokave serb, ministri i TregtisA� dhe IndustrisA�, Bajram Hasani ka paralajmA�ruar se kjo ministri sA� shpejti do tA� marrA� masa edhe pA�r pemA�t e perimet.

KA�tA� paralajmA�rim ministri Hasani e ka bA�rA� nA� profilin e tij nA� Facebook.

a�?SA� shpejti do tA� marrim vendim edhe pA�r pemA�t dhe perimet. I inkurajojmA� bujqit tanA� qA� tA� vazhdojnA� punA�n, sepse neve do tA� na kenA� gjithmonA� prapa tyre. Ju premtojmA� tA� gjithA� prodhuesve vendor se ne nuk do ta ndalemi por edhe mA� tej do tA� marrim masa pA�r tA� gjitha produktet qA� vA�rejmA� se po e dA�mtojnA� mirA�qenien dhe zhvillimin e prodhuesve tanA�.a�?, ka thA�nA� ministri Hasani.

Ky A�shtA� postimi i tij i plotA�:

TA� dashur qytetarA�, Sot e kemi marrA� edhe njA� vendim pA�r masa mbrojtA�se pA�r qumA�shtin, konkretisht qumA�shtin qA� importohet nga Bosnja dhe Hercegovina.

Deri te ky vendim kemi ardhur pas hetimit qA� A�shtA� konstatuar se importi nga Bosnja dhe Hercegovina A�shtA� rritur mbi masA�n 20 pA�r qind dhe ka ndikuar nA� dA�mtimin e produkteve vendore pA�r faktin se importi i produkteve tA� qumA�shtit nga Bosnja dhe Hercegovina A�shtA� me A�mim tA� ulA�t i cili A�shtA� nA�n koston e prodhimeve vendore tA� qumA�shtit. Kjo masA� mbrojtA�se afekton rreth 3 mijA� bujq fermerA� qA� kanA� ferma me nga 5 lopA� e deri 250 dhe mbi 30 pA�rpunues tA� qumA�shtit.

Muaj mA� parA� kemi vendosur masa mbrojtA�se edhe pA�r miellin qA� importohet nga Serbia dhe produkteve ndA�rtimore. SA� shpejti do tA� marrim vendim edhe pA�r pemA�t dhe perimet. I inkurajojmA� bujqit tanA� qA� tA� vazhdojnA� punA�n, sepse neve do tA� na kenA� gjithmonA� prapa tyre. Ju premtojmA� tA� gjithA� prodhuesve vendor se ne nuk do ta ndalemi por edhe mA� tej do tA� marrim masa pA�r tA� gjitha produktet qA� vA�rejmA� se po e dA�mtojnA� mirA�qenien dhe zhvillimin e prodhuesve tanA�.