17:48 / E Martë, 26 Korrik 2022 / k.v

​Policia çeke do të ndjekë me Ferrari shoferët më agresivë

Një Ferrari i sekuestruar nga kriminelët do të përdoret nga policia çeke për të ndjekur “shoferët më agresivë” në autostradat e vendit.

Ferrari 458, çmimi i listës së të cilit është pak më pak se 200.000 euro kur është i ri, mund të arrijë një shpejtësi deri në 325 kilometra në orë.

Tani ajo ka vija blu dhe të verdha si makinat e zakonshme të policisë çeke, por vetëm policët e trajnuar posaçërisht lejohen të ulen pas timonit.

Kostoja e konvertimit të makinës sportive për përdorim policor ishte pak më pak se 14.000 euro, sipas raporteve të mediave lokale.

Shefi i departamentit të trafikut të policisë çeke, Jiri Zly, tha se Ferrari u sekuestrua nga kriminelët dhe do të përdoret për një gamë të gjerë detyrash, si ndjekja e hajdutëve të makinave.