11:08 / E Martë, 28 Mars 2023 / B O

Prezantohet makina “muskuloze”, më e shpejta në botë

Është prezantuar Dodge Challenger SRT Demon 170, e ashtuquajtura makina “muskuloze”, më e fuqishme në botë. Me një motor V8 që jep 1025 kuaj fuqi, ky mjet arrin nga 0 në 100 km/h për më pak se 2 sekonda.

Ndërsa shpejtësia maksimale e makinës “muskuloze” shkon rreth 245 km/h.

Makina Dodge Challenger, do të dorëzohet vetëm me çelësa të kuq dhe jo të zinj.

Dodge Challenger SRT Demon 170, prodhim i vitit 2023 është automjeti më i shpejtë i prodhuar ndonjëherë në historinë 100-vjeçare të kësaj marke.

Prodhimi i Dodge Challenger SRT Demon 170 do të fillojë këtë verë të vitit 2023 dhe do të kufizohet në maksimumi 3,300 njësi, ku 3,000 për SHBA dhe 300 për Kanada.