07:58 / E Mërkurë, 21 Mars 2018 / indeksADMonline

Pse gratë përjetojnë shenja të ndryshme paralajmëruese para sulmit në zemër

Sulmet e zemrës konsiderohen më së shumti problem i burrave, por vlen të theksohet se nëse një grua pëson një atak kardiak ka gjasa 95% të ndërrojë jetë.

Ndryshe nga meshkujt, tek të cilët shpesh herë ataku kardiak nuk rezulton të jetë fatal.

Numri i të prekurve nga sëmundjet e zemrës sa vjen e rritet e shumica prej nesh njohin përciptazi shenjat paralajmëruese të atakut kardiak, por megjithatë, ka disa simptoma nga të cilat mund të vuani një muaj para se të rrezikoheni nga një goditje në zemër.

Në një editorial në revistën e specializuar mjekësore “Circulation”, autorët pohojnë se sëmundjet e zemrës manifestohet me simptoma të ndryshme nga meshkujt tek femrat.

Biologjia e organizmit femëror është e ndryshme nga ajo mashkullore dhe se dallimet në zemër, ka shumë mundësi që të jenë më të mëdha se në organe të tjera.