07:35 / E Martë, 18 Shtator 2018

Psikologët përcaktojnë shtatë llojet e dashurisë

Cfarë është dashuria? Filozofët dhe shkencëtarët kanë bërë studime për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje për shumë vite. Në vitet 1980, psikologu amerikan Robert Sternberg zhvilloi një teori  3-komponentësh të dashurisë e cila përfshin intimitet, pasionin dhe angazhimin emocional. Sipas tij, janë këto 3 pika që përbëjnë ndjenjën e bukur që mijëra këngë dhe libra janë shkruar rreth saj. Më vonë, falë teorisë së tij, Sternberg veçoi 7 lloje të dashurisë dhe ne do t’ju tregojmë për ta në këtë artikull, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

1. Fantazma

2. Pëlqimi

3. Dashuria bosh

6. Shoqërues

 

Temat: