17:17 / E Mërkurë, 17 Tetor 2018 / indeksADMonline

Rreth 300 biznese nga Diaspora e Kosova i bëjnë bashkë krerët e shtetit!

Ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, Dardan Gashi bën hapjen e “Javës me bizneset e diasporës shqiptare”, aktivitet ky i cili organizohet në bashkëpunim me Odën Ekonomike Gjermano – Kosovare.

Në hapje do të marrin pjesë dhe Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, zv. Kryeministri / Ministri i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli, zv. Kryeministrat, Fatmir Limaj dhe Enver Hoxhaj, Ministri i Shtetit për Diasporë nga Republika e Shqipërisë, Pandeli Majko, si dhe Ministra e Drejtorë të agjencive të ndryshme.

Në këtë Javë, marrin pjesë rreth 300 biznese nga diaspora e vendeve të ndryshme të botës.

Data: 18.10.2018

Vendi: Hotel Emerald

Koha: 11:30  

Agjenda e ditës:

Fjalë rasti

11:30

 1. Dardan Gashi – Nikoqir i aktivitetit, Zv. Kryeministër / Ministër i Diasporës dhe Investimeve Strategjike

11:35

Sh.T. Hashim Thaçi – President i Republikës së Kosovës

11:40

 1. Behgjet Pacolli – Zv. Kryeministër / Ministër i Punëve të Jashtme

 

11:45

 1. Fatmir Limaj, Zv. Kryeministër

11:50

 1. Pandeli Majko – Ministri i Shtetit për Diasporë, Republika e Shqipërisë

11:55

znj. Nora Hasani – Drejtoreshë e Odës Ekonomike Gjermano – Kosovare

12:00

 1. Lazim Destani – Kryetari i Nderit i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare

12:05

 1. Nazmi Viqa – Kryetar i Unionit të bizneseve Shqiptaro – Gjermane

 

12:10 – 14:00

Diskutim interaktiv mes diasporës dhe Institucioneve të Kosovës

 

Pjesëmarrës në panel:

 1. Dardan Gashi – Zv. Kryeministër/Ministër i Diasporës dhe Investimeve Strategjike
 2. Bedri Hamza – Ministër i Financave
 3. Endrit Shala – Ministër i Tregtisë dhe Industrisë
 4. Valdrin Lluka – Ministër i Zhvillimit Ekonomik
 5. Besim Beqaj – Ministër i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë
 6. Yll Blakaj – Kryetar i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Austri

 

Afaristët e ftuar gjatë këtij paneli do të kenë mundësi të parashtrojnë pyetje për përfaqësuesit institucional si dhe për Drejtorët e Agjencive përkatëse si:

 

 1. Bahri Berisha – Drejtor, Dogana e Kosovës
 2. Sakip Imeri – Drejtor, Administrata Tatimore e Kosovës
 3. Ekrem Hajdari – Drejtor Ekzekutiv, Agjencia Kosovare e Privatizimit
 4. Nol Buzhala – Drejtor, KIESA

 

14:00-15:00

Dreka e përbashkët

15:00 – 17:00

Vizitë në panairin AGROKOS. Panair i ushqimit dhe pijeve i organizuar nga CEO-KOS.

 

17:00 – 19:30

Listimi i kërkesave nga bizneset e diasporës dhe përgatitja e rekomandimeve