23:34 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Serbia po pA�rgatit listA�n me emrat e personave qA� do t’ua ndaloj hyrjen

Serbia dhe Kroacia kanA� tensionuar marrA�dhA�niet, pas incidentit qA� ndodhi gjatA� vizitA�s sA� delegacionit kroat nA� Beograd.

Fajtor kryesor i gjithA� kA�saj ishte kryeradikali serb, Voisllav Sheshel, i cili gjatA� vizitA�s sA� delegacionit kroat pA�rdhosi flamurin e shtetit fqinj dhe shau zyrtarA�t nga Kroacia.

Kjo bA�ri qA� delegacioni kroat tA� ndA�rpresA� urgjentisht vizitA�n dhe tA� kthehej nA� Zagreb, duke e quajtur veprimin e palA�s serbe si provokues.

NdA�rkohA� qA� Zagrebi zyrtar i ka ndaluar hyrjen nA� Kroaci ministrit tA� Mbrojtjes sA� SerbisA� Aleksandar Vulin, Beogradi zyrtar A�shtA� duke pA�rgatitur emrat e zyrtarA�ve kroatA�, tA� cilA�ve do ta��iu ndalohet hyrja nA� Serbi si masA� reciproke.

Serbia kA�saj radhe, sipas tabloidit Alo, A�shtA� duke shqyrtuar ndalimin e hyrjes nA� vend pA�r kryeministrin Andrej Plenkoviq, ministrin e Mbrojtjes, Tomo Medved dhe deputetin kroat, Miro Bul.