07:44 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

ShA�nohet Dita BotA�rore e Malaries

Sot A�shtA� Dita BotA�rore e Malaries, e cila A�shtA� sA�mundje infektive qA� shkaktohet nga pickimi i insekteve, kryesisht i mushkonjave.

Infektimi nga malaria, nA�se nuk trajtohet me kohA� dhe me metoda adekuate, mund tA� jetA� fatal pA�r jetA�n e njeriut.

Kjo sA�mundje A�shtA� mA� e pA�rhapur nA� disa zona tA� AfrikA�s, ku dA�met mA� tA� mA�dha janA� shkaktuar nA� vitin 2012, duke lA�nA� mbi 800 mijA� tA� vdekur nA� kA�tA� kontinent.

Simptomat kryesore e kA�saj sA�mundje infektive, A�shtA� temperatura e lartA�, e cila shkaktohet pas pickimit nga mushkonjat e infektuara.

Temat: