12:11 / E Mërkurë, 22 Nëntor 2017 / B O

Shkoda e parë elektrike arrin në vitin 2020

Shkoda njoftoi se në vitin 2020 fabrika Mlada Boleslav do të fillojë prodhimin e automjeteve elektrike.

Elektrifikimi i Shkoda do të fillojë me versionet hibride plug-in të modeleve Superb dhe Kodiaq. Të dy automjetet janë të mundësuar nga një sistem hibrid, i përbërë nga një benzinë turbo 1,4 litërsh dhe një motor elektrik prej 116 kuaj fuqi. Fuqia totale e sistemit hibrid do të jetë 218 kuaj fuqi.

Shkoda e parë plotësisht elektrike do të arrijë në vitin 2020 dhe do të bazohet në konceptin Vision E, i cili është paraqitur në gjysmën e parë të vitit 2017.