75 Mall Live Search
10:00 / E Premte, 06 Mars 2020 / indeksADMonline

Sistemi i testimit të coronavirusit, COVID-19

Pas disa vjetë kërkimesh, doktor Peter Hotez dhe  ekipi i tij i shkencëtarëve në Teksas kishin  ndihmuar në zhvillimin e një vaksine për të mbrojtur kundër një tendosje vdekjeprurëse të coronavirusit. Tashti ata kishin nevojë për para për të filluar testimin e tyre te njerëzit

Pas disa vjet kërkimesh, doktor Peter Hotez dhe  ekipi i tij i shkencëtarëve në Teksas kishin  ndihmuar në zhvillimin (prodhimin) e një vaksine për të mbrojtur kundër një tendosjeje vdekjeprurëse të coronavirusit. Tani ata kishin nevojë për para për të filluar testimin e tyre te njerëzit.

Kjo ishte një mundësi e madhe e humbur, sipas Hotezit dhe shkencëtarëve të tjerë të vaksinave, të cilët argumentojnë se SARS-i dhe sindroma e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme, ose MERS-i, i vitit 2012, duhet të kishin bërë investime të mëdha federale dhe globale për të zhvilluar vaksinat në pritje të epidemive të ardhshme, transmeton IndeksOnline.